Група американски сенатори от всички партии са внесли законопроект за санкции

...
Група американски сенатори от всички партии са внесли законопроект за санкции
Коментари Харесай

Сенатори внесоха закон за санкции срещу Русия заради Навални

Група американски сенатори от всички партии са внесли законопроект за наказания против публични лица от Русия поради случая с отравянето на Алексей Навални, предава  Новината е публикувана посредством

Документът допуска налагане на наказания против съветски държавни чиновници, които съгласно създателите на законопроекта са " забъркани в намерено нарушение на интернационалното право ", в това число хипотетичното отравяне на Навални. Конкретни имена все още не се оповестяват.

Законопроектът изисква обаче американските служби да рапортуват на Конгреса за това, което знаят за финансите на съветския президент Владимир Путин и обкръжението му. Освен това той задължава Белия дом да рапортува дали съгласно него Русия е нарушила американските закони, забраняващи потреблението на химическо и биологично оръжие.

Документът е подкрепен от републиканските сенатори Марко Рубио и Мат Ромни, както и от демократите Крис Кунс, Бен Кардин и Крис Ван Холен.

За да бъде признат законопроектът, той би трябвало да бъде подсилен от Сената и Камарата на представителите и подписан от президента на Съединени американски щати.

 

" Сега " напомня:

На 20 август на Алексей Навални му прилоша в самолета, летящ от Томск към Москва. При изключително кацане в Омск той бе откаран в локалната болница, където изпадна в кома. По-късно той бе изместен в Берлинската клиника “Шарите ”. Лекарите там обявиха, че той най-вероятно е бил токсичен. Така се заприказва за прилики сред случаите на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев, двойния агент Сергей Скрипал и Навални. И при трите случая се твърди, че е употребен новичок.Очаква се казусът да бъде обсъден и на идната среща на върха в Съвета на Европейски Съюз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР